Mezoterapi için cilt yenileme, besleme, cildi daha sağlıklı hale getirme işlemi denebilir. Burada deri üzerindeki yaşlanma etkileri, lekeler ve birçok durum mezoterapinin de alanındadır. Mezoterapi işlemi direkt olarak deri altına uygulanan bir işlem olduğu için etki etme süreci oldukça kısadır.
Önemli Başlıklar
Mezoterapi Nedir?
Mezoterapi en basit anlamıyla derinin alt tabakasına çeşitli vitaminlerin, minerallerin, aminoasit gibi doğal maddelerin küçük iğneler ile enjekte edilmesi işlemi olarak ifade edilebilir. Bu işlem bir kozmetik dermatoloji işlemidir. Bu işlemin revaçta olmasının sebeplerinden biri de uygulanan vitamin, mineral gibi yararlı maddelerin direkt olarak orta deriye enjekte edilmesidir. Bu sayede uygulama yapılan bölgedeki değişimin ağız yolu ile alınan vitamin ve minerallere göre çok daha hızlı bir tedavi sağladığı görülür.
Mezoterapi Hangi Bölgelere Uygulanır?
Kişilerin görünümünden rahatsız olduğu deri alanlarının tümüne uygulanabilen mezoterapi işlemi için en yaygın uygulanan bölgeleri sayacak olursak özellikle; Yüz, Boyun, Dekolte Bölgesi (Gerdan), El ve kol bölgeleri, Saç Derisi, Karın, Bacaklar ve popo bölgeleri olarak saymak mümkündür. Mezoterapi, ayrıca saç dökülmesi, kafa derisi yağlanması gibi sorunlarının tedavisi için de kullanılabilir. Bunun yanında mezoterapinin özel olarak selülit tedavisi için de uygulandığını belirtmek gerekir.
Mezoterapi Fiyatları 2024
Mezoterapi işlemi kişiye özeldir. Samsun mezoterapi fiyatları, uygulamanın yapılacağı bölgenin genişliği, seçilen bölgenin derisinin durumu, kişinin cilt yapısı, kişinin cilt hassasiyetleri, uygulamanın sıklığı, uygulayan doktorun deneyimi ve kullanılan malzemeler gibi birçok farklı unsura göre değişebilir. Ayrıca fiyatlar, mezoterapi uygulamasının amacına göre de farklılık gösterebilir. Örneğin, yüz bölgesinde yaşlanma belirtilerinin azaltılması için yapılan bir uygulama ile, saç dökülmesi problemi için yapılan bir uygulama arasında fiyat farkı olabilir. Bu sebeple mezoterapi işlemi için en doğru fiyatı almak ancak muayeneden sonra mümkün olacaktır. Samsun’da mezoterapi fiyatı almak için bize ulaşabilirsiniz.
Saç Mezoterapisi Nedir?
Saç mezoterapisi, saç foliküllerinin daha fazla beslenmesini sağlamak için saç köklerinde yer alan damarlardaki kan akışını canlandıran bir uygulamadır. Saç kırılması, saç dökülmesi, saç uçlarındaki çatlamalar ve kırılmalar gibi pek çok saç sorununa iyi geldiği ispatlanmış bir alternatif tedavi yöntemidir. Özellikle saç kalitesinin bozulmasına ve saçıların dökülmesine yol açan vitamin eksiklikleri, kötü beslenme, stres, sık sık diyet yapmak ve hormon bozuklukları gibi problemler saçların gelişimine engel olmaktadır. Saçların sağlıklı büyümesi için ihtiyaç duyulan protein, mineral ve vitaminler saç mezoterapisi yöntemi ile saç köklerine ulaştırılır.
Saç Mezoterapisi Nasıl Uygulanır?
Özel hazırlanan bir kokteylde yer alan mikro elementler, vitaminler ve besleyici enzimler saç derisinin hemen altına özel iğneler yardımıyla enjekte edilmektedir. Bu sayede oksijen, besin ve vitaminler saç köklerine hızlıca ulaşmakta ve saç dökülmeleri, kepek oluşumu ve saçlarda görülen zayıflıklar giderilmektedir. Mezoterapi için kullanılan özel kokteylin içerisinde magnezyum, çinko, B grubu vitaminleri ve amino asitler gibi saçlara etkin şekilde faydası olan maddeler bulunmaktadır.
Saç Mezoterapisinin Faydaları Nelerdir?
Saç Mezoterapisi, başta saç dökülmesi olmak üzere, saç ve saç köklerinde oluşan birçok probleme çözüm olmaktadır. Saç mezoterapisi şu problemlerin çözümüne yardımcı olur;
- Saç dökülmesini azaltmak ve durdurmak
- Daha güçlü bir saç yapısının oluşumuna yardımcı olmak
- Saçların toz, hava kirliliği ile mevsim ve hava değişiklikleri gibi birçok etkene karşı, daha dayanıklı olmasını sağlamak
- Saç cildinde oluşan aşırı yağlanmanın dengelenmesi
- Kepek sorunun giderilmesine yardımcı olmak
- Saçın parlak bir görünüme sahip olmasını sağlamak
- Saçları güçlendirerek, kırılmasını önlemek
- Güneş ve fön gibi ısılara karşı koruma sağlamak
- Saç rengini koruyarak, beyazlaşmasını geciktirmek
Cilt Mezoterapisi Nedir?
Cilt mezoterapisi; mikro elementlerin, vitaminlerin, yağ yakıcı ve onarıcı enzimlerin yer aldığı, özel bir karışımla hazırlanan kokteylin derinin orta tabakasına mikroenjeksiyon yöntemiyle uygulanmasıdır. Selülitin giderilmesi, sıkılaşma ve bölgesel incelme taleplerinde sıkça uygulanan tedavi yöntemidir.
Cilt Mezoterapisi Nasıl Uygulanır?
Dolaşım artırıcı, oksijen sağlayıcı ve yağ parçalayıcı lipolitik maddelerinin harmanlandığı özel karışım sorunlu bölgeye çok ince uçlu iğneler yardımıyla uygulanır. Seans sayısı ve aralıkları ise hastadan hastaya farklılık göstermektedir.
Cilt Mezoterapisinin Faydaları Nelerdir?
Tedavi sürecinde hastanın beslenmesine dikkat etmesi ve su tüketimini artırması tedavideki başarıyı arttırır.
- Cilt mezoterapisi, cildin güzelleştirir, yaşlanma belirtilerinin azaltarak cildindeki tazelenme ve yenilenmeyi kısa sürede sağlar.
- Cilt mezoterapisi sayesinde cildin nem dengesi düzgün hale gelir. Bu, cildin daha yumuşak ve parlak görünmesini sağlar.
- Cilt mezoterapisi, cildin kolajen ve elastin üretimini artırır. Bu, cildin daha esnek ve sağlam görünmesini sağlar.
- Cilt mezoterapisi, cildin altındaki kan dolaşımını hızlandırarak hücre yenilenmesini hızlandırır ve yaşlanma belirtilerinin azaltılmasına yardımcı olur. Bu, cildin daha genç ve sağlıklı görünmesini sağlar.
- Cilt mezoterapisi, cildin pigmentasyon sorunlarının önlenmesine veya azaltılmasına yardımcı olur. Bu, cildin daha gergin ve sıkı görünmesini sağlar.
- Cilt mezoterapisi, cildin kuruluğu azaltır, cildin daha nemli görünmesini sağlar.
Yüz Mezoterapisi (Mezolifting) Nedir?
Yüz mezoterapisi diğer adıyla mezolift; cilt sarkmalarında ve kırışıklıklarında etkili olan, cildi yenileyen faydalı ve doğal bir yöntemdir. Yüz mezoterapisi sayesinde göz altı ve yüz kırışıklıkları hafifler, cilt sarkmaları azalır ve cildin elastikiyeti artar. Ayrıca, cilt aydınlık ve parlak bir görünüme kavuşur.
Yüz Mezoterapisi Ne İşe Yarar?
Muayenehanemizde modern yöntemlerle uyguladığımız yüz mezoterapisi şu problemlerin çözümüne yardımcı olur;
- Parlaklığını yitirmiş ve donuklaşmış ciltler
- Ciltte oluşan sarkma ve elastikiyet kayıpları
- Ciltteki yaşlanma ve yorgunluk görünümü
- Sigaradan dolayı oluşan cilt hasarları
- Özellikle yaz aylarından önce, güneş ışınlarının zararlı etkisinden korunmak
- Güneşten dolayı zarar gören ciltler
- Leke tedavilerinin iyileşme sürecini hızlandırmada
- Sivilce, yara ve yanık izlerinin tedavisinde yardımcı olarak
- Ciltteki çatlakların tedavisinde iyileşme sürecini hızlandırmada
- Cildin aşırı yağlanması ve cansızlaşması
Yüz Mezoterapisi Nasıl Uygulanır?
Yüz mezoterapisi (mezolift) öncesi cilt dezenfekte edilir ve temizlenir. İşlemden yarım saat önce anestezik krem sürülebilir. Yüz mezoterapisinde (mezolift) hazırlanan özel kokteyl çok ince iğnelerle cilde verilir.
Yüz mezoterapisi (mezolift) sonrası cilt daha dinlenmiş ve taze görünür. Cilt aydınlık ve parlak bir görünüme kavuşur.
Göz Altı Mezoterapisi Nedir?
Bazı kişilerin göz çevresi zaman için de oluşan durumlardan ya da genetik sebeplerden dolayı cildinin diğer alanlarına göre koyu bir görünüme sahip olabilir. Birçok kadın ve erkek bu durumdan oldukça rahatsız olmaktadır. Göz altı morluklarının tedavisi için özellikle göz altı mezoterapisi uygulaması önerilir. Göz çevresindeki kozmetik problemleri çözmek için uygulanan göz altı mezoterapisi, bu alana özel mikro iğnelerle uygulanır ve parlaklığı kaybetmiş, rengi koyu bölgelerin tedavi edilmesini sağlar. Göz altı mezoterapisi, göz altındaki morlukları, şişliği, kırışıklıkları ve koyu halkaları azaltarak, kan dolaşımını hızlandırarak cildin daha sıkı ve düzgün görünmesini sağlar.
Leke Mezoterapisi Nedir?
Leke mezoterapisi, cildin üzerinde oluşan lekeleri azaltmak veya ortadan kaldırmak için uygulanan bir cilt bakımı yöntemidir. Lekeler, cildin üzerinde oluşan pigmentasyon sorunları sonucu meydana gelir. Cilt üzerinde oluşan lekelerin çok çeşitli sebepleri olabilir. Bu durum güneş ışınlarından dolayı oluşabileceği gibi genetik faktörler, kullanılan ilaçlar, sivilce izleri, hormon bozuklukları, yaşlanma hamilelik ya da farklı hastalıklardan dolayı da oluşabilir. Cilt yüzeyinde oluşan lekelenmelerin tedavisi için leke mezoterapisi işlemi uygulanır. Leke mezoterapisi doktorunuzun gerekli gördüğü bazı etken maddelerin küçük iğneler yardımıyla lekeli bölgelere tedavi amaçlı uygulanması işlemidir.
Enjeksiyonla uygulandığı için önce anestezi kremi uygulaması yapılır. İlgili tedavinin etkisinin görülmesi için en az 2 seansın alınmış olması gerekir. Seanslar arası süre ise 1 – 2 hafta olarak planlanmaktadır. Bu uygulama sayesinde lekeli bölgenin renk tonu cildin diğer alanlarıyla uyumlu olacak şekilde tedavi edilir.
Selülit Mezoterapisi Nedir?
Selülit oluşumunun birçok sebebi olabilir. Bu sebepler genetik faktörler olabileceği gibi, kilo alıp verme, sağlıksız beslenme, hormon tedavisi alma ve zararlı alışkanlıklar da kişilerde selülite sebep olabilmektedir. Selülit mezoterapisi, vücutta oluşan selülitlerin tedavisinde kullanılan bir mezoterapi tekniğidir. Bu teknik, cildin altına selülit oluşan bölgelerde oluşan yağların azaltılması veya drenajın arttırılması için ilaç, vitamin veya diğer bileşenlerin enjekte edilmesi işlemidir. Bu işlem genellikle selülitlerin azaltılması veya cildin daha pürüzsüz görünmesi için kullanılır.
KONU ÖZETİ
❇️ İşlem Adı | Mezoterapi |
❇️ Tercih Nedenleri | Cilt ve Yüz Bakımı, Saç Güçlendirme, Selülit, Leke ve Gözaltı Morluklarının Tedavisi… |
❇️ Uygulama Alanları | Yüz, Saç, Boyun, Dekolte, El, Karın, Bacak ve Popo |
Sıkça Sorulan Sorular
Çatlak Tedavisinde Mezoterapi Uygulaması
Mezoterapi bir cilt yenileme, besleme, cildi sağlıklı hale getirme işlemidir denebilir. Burada deri üzerindeki yaşlanma etkileri, lekeler ve birçok durum mezoterapinin de alanındadır.
Çatlak tedavisinde mezoterapi, cildin çatlak oluşan bölgelerinde oluşan hasarların tedavisinde kullanılan bir mezoterapi tekniğidir. Bu teknik, cildin çatlak oluşan bölgelerinde oluşan hasarların giderilmesi veya cildin daha sağlıklı görünmesi için etkin bileşenlerin enjekte edilmesi işlemidir. Mezoterapi uygulaması çatlağın iyileşmesine yardımcı olur ve cildin daha pürüzsüz görünmesini sağlar.
Ciltteki çatlakların sebebi hızlı kilo alıp verme olabileceği gibi kadınlarda hamilelik sürecinde de çatlak oluşumu görülebilir. Bu gibi durumlarda cildi onarmak ve yenilemek için çatlak tedavisinde mezoterapi uygulamaları yapılır. Bu uygulamalar kan dolaşımını da hızlandırarak etken maddelerin devreye girmesi ile çatlak görünümünün tedavisini sağlar.
Mezoterapi Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?
Mezoterapi uygulaması sonrasında özellikle dikkat etmemiz gereken birtakım hususlar bulunmaktadır ve bunlara uyulması en az mezoterapi operasyonu kadar önemlidir. Mezoterapi uygulaması sonrasında dikkat etmemiz gerekenleri sıralamak gerekirse;
- Mezoterapi uygulamasının yapıldığı gün duş alınmamalı, havuz, hamam veya sauna gibi suyla temas edilen durumlardan imtina edilmelidir.
- Doktorumuzun tavsiyesi dışında bir ürün kullanmaktan kaçınılmalıdır.
- Cilde uygulanacak tüm krem türleri, makyaj malzemeleri, ilaçlar vs. hakkında doktorunuzdan fikir alınmalıdır.
Mezoterapi Yaptıranlar
Mezoterapi uygulaması yaptırmak bir bakıma yenilenmek gibidir. Yirminci asrın ikinci yarısından itibaren Avrupa’da ortaya çıkan ama gittikçe tüm dünya yaygınlaşan mezoterapi uygulaması ile birlikte cildiniz yeniden tazelenir, Vücudumuzdaki istenmeyen lekeler giderilebilir ve bazı deri hastalıklarının tedavisi daha erken bitebilir.
Mezoterapi Kaç Dakika Sürer?
Mezoterapi uygulaması süresi, uygulamanın yapılacağı bölgenin genişliği, uygulamanın amacı, uygulayan doktorun deneyimi ve kullanılan malzemeler gibi faktörlere göre değişebilir. Genelde, mezoterapi uygulaması 20-30 dakika arasında sürer. Ancak bazı durumlarda uygulama süresi daha uzun veya daha kısa olabilir. Örneğin, yüz bölgesinde yapılan bir uygulama süresi ile karın bölgesinde yapılan bir uygulama arasında farklılık olabilir. Uygulamanın kesin süresi ve sıklığı, uygulayacak olan doktorun yaptığı muayene sonucunda kararlaştırılabilir.
Mezoterapi Etkisi Ne Kadar Sürer?
Aslında bu soruyu soran kişiler genellikle mezoterapi işleminin kalıcı olup olmadığını merak eder. Mezoterapi etkilerinin devamlılığının sonsuza kadar gitmeyeceğini söylemeliyiz. Bunun en büyük sebeplerinden biri de cildin sürekli yaşlanmaya devam eden bir dokuya sahip olmasıdır. Ayrıca kişinin cildinin yapısı, cildin ihtiyacı, yaş, cildin mevcut durumu ve uygulamanın süresi de etki süresini etkileyebilir. Etkilerin uzun süre devam edebilmesi için düzenli uygulamalar yapmak önerilir.
Mezoterapi Acı Verir Mi?
Uygulama sırasında, cildin altına küçük iğnelerle maddeler enjekte edilir. Bu nedenle, mezoterapi uygulaması sırasında hafif bir ağrı hissedilebilir. Ancak bu ağrı, genellikle tolere edilebilir seviyede olur ve uygulama sonrası kısa süreli bir ağrı olur.
Uygulama için anestezi kullanılması seçeneğide mevcuttur. Mezoterapi uygulanacak bölgeye anestezi etkili kremler uygulanarak ve hastaların acı seviyesi en aza indirgenir. Ayrıca, mezoterapi için kullanılan malzemelerin seçimi de acı seviyesini azaltabilir.
Her kişinin ağrı toleransı farklıdır ve uygulama sırasında acı seviyesini azaltmak için seçenekler sunulabilir. Uygulama öncesi doktorumuzla iletişim kurarak ağrı konusunda endişelerinizi paylaşabilirsiniz.
Mezoterapi Kaç Yaşında Yapılır?
Mezoterapi, cildin düzgün ve sağlıklı görünmesini sağlamak 18 yaşından itibaren yapılabilir. Çünkü cilt daha önce de belirttiğimiz gibi sürekli yaşlanan bir yapıdır. Yaşlanmanın önüne geçmek, cildin yapısını bozulmadan korumaya çalışmak gereklidir. Bunun da en sağlıklı yollarından biri mezoterapi işlemidir. Mezoterapi cildin gençleştirilmesi, yaşlanma belirtilerinin azaltılması, cildin daha pürüzsüz ve parlak görünmesi, cildin nem dengesi, kolajen ve elastin üretimi, hücre yenilenmesi, pigmentasyon sorunları, kuruluğun azaltılması, iyileşme sürecinin hızlandırılması, sivilcelerin azaltılması gibi amaçlar için yapılabilir.
Mezoterapi Kimlere Uygulanır?
18 yaşını doldurup reşit olmuş kadın erkek fark etmeksizin her yaşta mezoterapi işlemi yaptırabilir. Fakat hastanın yaşadığı bazı özel durumlar mezoterapi işleminin uygulanmasının önüne geçebilir.
Mezoterapi Hangi Durumlarda Uygulanması Sakıncalıdır?
Mezoterapi uygulaması, bazı durumlarda uygun olmayabilir veya uygulanmamalıdır. Örneğin:
- Hamilelik ve emzirme dönemi,
- Ciltte açık yaralar, yanıklar, lezyonlar veya enfeksiyonlar varsa,
- Kanama bozuklukları olan kişilerde,
- Cildin alerjik reaksiyonları olan kişilerde,
- Kemoterapi veya radyoterapi tedavisi alan kişilerde,
- Cildin çok ince veya hassas olduğu durumlarda,
- Enfeksiyon riski olan bölgelerde uygulanmamalıdır.
Ayrıca, mezoterapi uygulaması öncesinde uygulanacak bölgenin sağlık durumu ve kişinin sağlık durumu hakkında doktorunuz ile konuşulması önerilir.
Mezoterapi Yılda Kaç Kez Yapılır?
Mezoterapi uygulamasının sıklığı, kişinin cildinin durumuna, hedeflenen sonuca ve uygulamanın yapıldığı bölgenin genişliğine göre değişebilir. Genellikle bir seans sonrası cildin durumu değerlendirildikten sonra, bir sonraki seansın zamanlaması belirlenir.
Birçok durumda, birkaç seans arasında 2-4 hafta arası bir zaman dilimi önerilir. Ancak, cildin durumuna göre daha sık veya daha aralıklı seanslar yapılabilir. Örneğin, cildin daha hızlı iyileşmesi için daha sık seanslar yapılabilir.
Genellikle bir yıl içinde 4-6 seans önerilir. Ancak, cildin durumuna ve hedeflenen sonuca göre bu sayı değişebilir. Mezoterapi uygulamalarının sıklığı, kişinin cildinin durumu ve uygulamanın yapıldığı bölgenin genişliği göz önünde bulundurularak belirlenmelidir.
Mezoterapi Hemen Etki Eder Mi?
Mezoterapi işlemi direkt olarak deri altına uygulanan bir işlem olduğu için etki etme süreci oldukça kısadır. Mezoterapi uygulamasının etkisi, kişinin cildinin durumuna ve uygulamanın yapıldığı bölgenin genişliğine göre değişebilir. Ancak genellikle mezoterapi uygulamasının etkisi, uygulamanın yapıldığı gün veya birkaç gün sonra görülebilir.
Uygulamanın yapıldığı gün cildin şişliği veya kızarıklık olabilecektir, ancak bu normal bir durumdur ve genellikle birkaç gün içinde geçer. Cildin parlaklığı ve daha pürüzsüz görünmesi uygulamanın yapıldığı günden itibaren görülebilir. Daha fazla belirgin bir etki için birkaç seans yapılması gerekebilir. Özellikle cildin yaşlanma belirtilerinin azaltılması veya cildin daha gergin görünmesi için daha fazla seans yapılması gerekebilir. Sonuç olarak Mezoterapi uygulamalarının etkisi kişiye özel olacaktır.
NOT : Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.
ŞİMDİ DOKTORUMUZLA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
Rinoplasti Hakkında Sizden Gelen Sorular ve Yorumlar