Rinoplasti

rinoplasti burun estetiği ameliyatı

Rinoplasti ameliyatı, nefes almadaki zorlukları gidermek için veya estetik amaçlı olarak yapılan cerrahi bir müdahaledir. Rinoplasti ameliyatı burun estetiği ameliyatı olarak da bilinir. Bu cerrahi müdahalede burun yapısındaki kıkırdak ve kemik kişiye özel şekilde yeniden şekillendirilir. Günümüzde gelişen tıp teknolojisi ile oldukça kolaylaşan bir ameliyat türüdür.  

Rinoplasti (burun Estetiği) Ameliyatı Nedir?

Rinoplasti ameliyatı, nefes almadaki zorlukları gidermek için veya estetik amaçlı olarak yapılan cerrahi bir müdahaledir. Rinoplasti ameliyatı burun estetiği ameliyatı olarak da bilinir. Bu cerrahi müdahalede burun yapısındaki kıkırdak ve kemik kişiye özel şekilde yeniden şekillendirilir. Günümüzde gelişen tıp teknolojisi ile oldukça kolaylaşan bir ameliyat türüdür.

Rinoplasti (burun estetiği) ameliyati faydalari nelerdir

Rinoplasti Ameliyatı Faydaları Nelerdir?

Burun yüzün ortasında bulunan ve orantıya olan etkisiyle bütün yüzün görünümüne etki eden bir organdır. Aynı zamanda nefes ve koku almak gibi ileri derecede önemli işlevlere sahiptir.

Bir estetik cerrah, hastasına onu en çok mutlu edecek sonucu vermeyi amaçlar. Rinoplasti ameliyatına aday olan hastalarda genelde burnun büyük olması, geniş olması, kemerli bir yapıda olması ve burun ucunun sarkık olması gibi problemler vardır. Şüphesiz ameliyat sayesinde burnun ve tüm yüzün genel görünümünde oldukça olumlu değişiklikler yaşanır. En önemlisi ise düzelen anatominin ve işlevin yanında ayrıca kişinin kendine olan özgüveninde de artış yaşanır.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Fiyatları

Burun estetiği ameliyatı fiyatı ya da diğer adıyla rinoplasti ameliyatı fiyatı hastalar tarafından sıkça merak edilen bir konudur. Cerrahın bu alandaki başarısı,  kullanılan cihazlar, uygulanan teknik, işlemin yapılacağı merkez, hastanın ek hastalıkları ve kullanılan aletlerin kalitesi farklı fiyatların oluşmasını sağlar.  Burun Estetiği ameliyatları öncesinde bir ön hazırlık çalışması yapılmaktadır. Her hastanın kendine özel durumu belirlendikten sonra burun estetiği ameliyatının niteliğine göre fiyat belirlenir. Size özel en uygun fiyatı çıkarabilmemiz için bizimle iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

başarılı bir rinoplasti (burun estetiği) ameliyatı nasıl yapılır

Başarılı bir burun estetiği ameliyatı nasıl yapılır?

Başarılı bir ameliyat hastanın gerçekte ne istediğini anlamakla mümkündür. Günümüzde istenen sonuçları almamızı sağlayacak ve burnu daha güzel hale getirecek birçok teknik mevcuttur. Elbette her bir hasta için sadece o hastaya en uygun olacak ameliyatı yapmak kilit öneme sahiptir.

Teknik gelişmelere ve yeni yaklaşımlara rağmen rinoplasti ameliyatı halen estetik cerrahi işlemler arasındaki en hassas ve incelikli ameliyatlardan biri olmaya devam etmektedir. Bu nedenle rinoplasti ameliyatını yapacak cerrahın tecrübesi önemlidir.

Rinoplasi ameliyatı ile ilgili merak edilen başlıca soruları maddeler halinde anlatmak gerekirse;

  • Rinoplasti ameliyatı kapalı ya da açık tekniğe göre yapılabilir.
  • Ameliyat lokal ya da genel anestezi ile yapılabilir.
  • Ameliyat süresi hastaya ve problemlerin şekline göre değişse de 1 ile 3 saattir.
  • Ameliyat sonrasında tampon ve alçı kullanımı ihtiyaca göre değişebilmektedir.
  • Toplumda yaygın olan ve ameliyat öncesi görüşmelerimde hastaların sıklıkla ifade ettiği tamponun alınmasına ve oluşabilecek morarmalara/şişliklere dair endişeler nadir durumlar haricinde yersizdir.

Burun estetiği ile ilgili güncel paylaşımlar yaptığım İNSTAGRAM hesabımı beğenebilir ve takip edebilirsiniz.

Rinoplasti (Burun estetigi) yas siniri var mi

Burun estetiği yaş sınırı var mı?

Rinoplasti hastanın mutluluğunu, yaşam kalitesini ve özgüvenini artırma potansiyeli çok yüksek olan etkili bir ameliyattır. Burun estetiği ameliyatı için 18 yaş sınırı mevcuttur. Fakat yine de 18 yaşını geçen herkesin burun estetiği olabileceğini söylemek mümkün olmaz. Çünkü bu konuda karar vermeden önce doktor muayenesinden geçmek gerekir ve doktorun ameliyat konusundaki önerileri büyük önem taşır. Ameliyatın yalnızca yaş ile değil, kişilerin gelişim durumu ve kemik yapısı ile de ilgisi vardır. Bu konuda ortalama bir yaş söylemek çok mümkün değildir fakat 18 yaşından itibaren, doktor muayenesinden geçip doktorunuzun onayını aldıktan sonra burun estetiği yaptırabilirsiniz. Bu konuda üst bir sınır vermek gerekirse ortalama 45-55 yaş örnek olarak gösterilebilir.

Rinoplasti burun estetiği ameliyati oncesi hangi hazirliklar yapilmalidir

Rinoplasti ameliyatı öncesi hangi hazırlıklar yapılmalıdır?

Burun estetiği ameliyatı veya rinoplasti uygulamaları, ön hazırlık gerektiren ameliyat ve uygulamalar grubuna girmektedir. Bu noktada, hastalarımızda ameliyat öncesinde;

  • Gerekli laboratuvar tetkiklerini,
  • Tütün ürünlerini kullanmamalarını,
  • Tomografi sonuçlarını,
  • 6 ila 8 arasında değişen sürelerde ameliyat öncesi su ve herhangi bir gıda tüketmemelerini isteyebiliriz.

Ek olarak belirtmek gerekirse, her bir hastanın durumu ve talebi kendine özel olduğundan, yukarıda saydıklarımızın dışında da birtakım talepler olabilir veya taleplerin hepsi gerekmeyebilir. Ameliyat öncesi hazırlığın en sağlıklı olanı doktorumuz ile yapılan görüşme neticesinde belirlenir.

Burun estetiği ile ilgili güncel paylaşımlar yaptığım FACEBOOK hesabımı beğenebilir ve takip edebilirsiniz.

rinoplasti burun estetigi ameliyati sonrasinda nelere dikkat edilmeli

Burun estetiği ameliyatı sonrasında nelere dikkat edilmeli?

Rinoplasti uygulaması veya burun estetiği ameliyatları sonrasında dikkat etmemiz gereken birtakım hususlar vardır.

  • İlk 2 gün içinde saatte 1 defa soğuk buz uygulaması yapılmalıdır. Bu durum oluşabilecek morluk ve şişlikleri daha hızlı şekilde giderecektir.
  • Dinlenmeye özen gösterilmeli, gülümseme, hapşırma ve yüz hareketlerine dikkat edilmelidir. Burun hatlarını zora sokacak hareketlerden kaçınılmalıdır.
  • Doktorunuzca tavsiye edilen ilaç ve spreyleri kullanılmalıdır. Bunun haricindeki tavsiye edilen ürünlerden kesinlikle uzak durulmalıdır.
rinoplasti Burun ucu kaldirma estetigi nedir kac saat surer

Burun ucu kaldırma estetiği nedir? Kaç saat sürer?

Burun ucu kaldırma estetiğinin diğer adı ile Tip Plasti işlemidir. Bu işlem burun kemiğinde yapısal olarak herhangi bir deformasyon, eğrilik ya da biçim bozulması olmayan fakat burnun ön kısmında, kıkırdak bölgesi olarak adlandırılan bölgede asimetrik bir duruş, düşüklük, genişlik gibi istenmeyen görüntülerin yaşandığı durumlarda uygulanır. Burun ucundaki bölgenin kaldırılması, açısal olarak duruşunun değiştirilmesi, burun kanatlarındaki duruşun değiştirilmesi ve kıkırdağın inceltilmesi gibi işlemlerin tümünü kapsayan ameliyat ortalama olarak 30 dakika ila 1 saat arasında tamamlanır.

Burun estetiği ile ilgili güncel videolar paylaştığım YOUTUBE hesabımı beğenebilir ve takip edebilirsiniz.

Ameliyatsiz rinoplasti (burun estetigi) likit rinoplasti nedir

Ameliyatsız burun estetiği (likit rinoplasti) nedir?

Estetik tıp alanında yaşanan teknolojik gelişmelerle birlikte burundaki şekil ve işlev bozukluğu seviyesi yüksek olmayan kişilerden bazıları, ameliyatsız burun estetiği olarak da adlandırılan likit rinoplasti yöntemini tercih ederler. Bu yöntem, ameliyat gibi bir süreci yaşamak istemeyen kişilerin de tercihleri arasındadır. Bu yöntem ile birlikte dudak, çene dolgusu gibi işlemlerde kullanılan benzer bir madde dermal metotlar ile burun köprüsünün belirli bölümlerine enjekte edilir ve şekil bozuklukları düzeltilir. İşlem süreci ortalama 30 dakika süren likit rinoplasti işlemi sonrası kişiler, normal yaşamlarına aynı saatler içerisinde dönebilir.?

KONU ÖZETİ

❇️ İşlem Adı Burun Estetiği
❇️ Tercih Nedenleri Nefes Almada Zorluk, Şekil Bozukluğu, Farklı Görünüm…
❇️ Tedavi Seçenekleri Rinoplasti Ameliyatı, Burun Ucu Kaldırma, Likit Rinoplasti
? Tedavi Fiyatı Görüntüle

Sıkça Sorulan Sorular


Burun estetiği ameliyatı zor mu?

Modern Rinoplasti ameliyatları geçmişte uygulananlardan oldukça farklıdır. Günümüzde hasta memnuniyetini kalıcı olarak artıran, daha kesin sonuçlar veren, kişiye özel ameliyatlar yapılabilmektedir. Gözlemlerime dayanarak birçok hastanın “eğer bu kadar kolay olduğunu bilseydim bu ameliyatı daha önce olurdum” dediklerini söyleyebilirim.

Burun estetiği kimlere yapılmaz?

Burun estetiği yaptırmaya uygun olup olmadığınıza ancak doktorunuz sizi muayene ettikten ve bazı tetkiklerinizi inceledikten sonra karar verebilir. Ancak bazı genel geçer durumların burun estetiği yaptırmak isteyen kişilerde bulunması, ameliyat ihtimalini ortadan kaldırabilir. Bu durumları şeker hastalığı, kalp rahatsızlıkları, yüksek tansiyon problemi, bazı psikiyatrik rahatsızlıklar ve de farklı hastalıklar dolayısıyla kullanılan bazı ilaçların yan etkileri olarak sıralayabiliriz. Bunun yanında bazı hastalıklar ise ameliyat sürecinde ciddi kanamalara neden olabilir. Bu durum da burun ameliyatının önüne geçen durumlardır. Bu ve bunlara benzer durumlar her ne kadar sıralanabilecek olsa da en doğru kararı doktorunuz verecektir.

Burun estetiği yüzü ne kadar değiştirir?

Burun anatomik olarak yüzün orta bölümünde konumlanmıştır. Konumu sebebi ile yüzün görünüş ve algısını tamamen etkiler. Yani burnun görünümü ve yapısı yüzdeki diğer organların yani göz ve dudağın dolayısıyla çene, yanak, alın ve şakak bölgesinin görünümünü etkiler. Yüz hatlarının duruşu ve bazı mimiklerin görünümü de burun görüntüsüyle doğrudan ilgilidir. Göz yapısı ile de doğrudan bağlantılı olan burun, yüzü oldukça değiştirir demek bu sebeplerden dolayı mümkündür.

Rinoplasti burun ameliyatında kemik kırılır mı?

Her ameliyatta olduğu gibi burun estetiği ameliyatında da çeşitli riskler mevcuttur. Bu riskler uyuşma, burun delikleri arasında eşitsizlik, şişlik gibi durumlar olarak örneklendirilebilir. Bu sorunlar sebebi ile tekrar operasyon ihtiyacı doğabilir. Fakat özellikle belirtmek gerekir ki böyle durumlarla karşılaşmamak için alanında uzman ve tecrübeli hekimleri tercih etmek önemlidir.

Rinoplasti ameliyatı zararlı mı?

Her ameliyatta olduğu gibi burun estetiği ameliyatında da çeşitli riskler mevcuttur. Bu riskler uyuşma, burun delikleri arasında eşitsizlik, şişlik gibi durumlar olarak örneklendirilebilir. Bu sorunlar sebebi ile tekrar operasyon ihtiyacı doğabilir. Fakat özellikle belirtmek gerekir ki böyle durumlarla karşılaşmamak için alanında uzman ve tecrübeli hekimleri tercih etmek önemlidir.

Burun ameliyatı kaç günde iyileşir?

Burun ameliyatı sonrası iyileşme sürecinin tam olarak tamamlanması ortalama 1-2 seneyi bulabilir. Fakat yüzde bulunan şişlik, kızarıklık gibi durumların iyileşmesi yaklaşık olarak 15 gün içerisinde tamamlanır. Burun estetiği sonrası ilk günler baş bölgesini ani hareketlerle öne, arkaya sağa ve sola hareket ettirmemek, beslenme şekline dikkat etmek, olası darbelerin önüne geçmek adına daha dikkatli olmak iyileşme sürecinin sekteye uğramaması için oldukça önemlidir.

Burun ameliyatından sonra neler yasak?

Burun ameliyatı sonrası cildin ve burnun iyileşme süreci başlar. Bu süreçte kişilerin dikkat etmesi gereken belirli hususlar mevcuttur. Bunlardan ilki, ameliyat sonrası iyileşme sürecinde baş bölgesini hareket ettirirken öne ve arkaya eğilmemeye dikkat etmektir. Bunun yanında kişiyi zorlayacak, yorucu aktivitelerin yapılmaması, yüzüstü yatılmaması ve özellikle ilk beş gün çok sıcak veya çok soğuk besinlerden uzak durulması önemlidir.

Bunların dışında ameliyat sonrası bol sıvı tüketimi, zararlı alışkanlıklara ara verilmesi, belirli aralıklarla burnun temizliğinin sağlanması, doktorun verdiği ilaçlar dışında bir ilaç kullanmamak ve doktor kontrollerini aksatmamak da dikkat edilmesi gereken konulardandır.

 

Burun küçültme ameliyatı sonrası nasıl beslenilmeli?

Burun küçültme ameliyatından sonra beslenmeye dikkat etmek kişilerin iyileşme sürecini hızlandırdığı için oldukça önemli bir konudur. Bu süreçte özellikle ameliyattan sonraki ilk hafta dikkatli beslenmek kişilerin iyileşme sürecini daha enerjik şekilde geçirmesini sağlayacaktır. Öncelikle ameliyat sonrası ilk iki gün çok sıcak, çok soğuk, baharatlı, tuzlu besinler tüketilmemeye dikkat edilmelidir. Çiğnemesi kolay gıdalar tüketmek ya da gıdaları püre haline getirerek tüketmek de kişinin konforu için oldukça önemlidir.

Her iyileşme sürecinde olduğu gibi burun ameliyatının iyileşme sürecinde de sıvı tüketimi oldukça önemlidir. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri bu tüketimde aşırıya kaçmamaktır. Günlük su ihtiyacı olan 2, 2,5 litre suyu tüketmek önemlidir fakat eğer yaz aylarında ameliyat olduysanız bu miktarın da artabileceğini söylemek gerekir. Ameliyat sonrası kabız durumuyla karşılaşmamak için yüksek lifli besinler tüketilmesine dikkat edilmelidir. Ayrıca alkol ve kafein tüketimi de ameliyat sonra kan basıncını artırarak kanamalara şişmelere sebep olabilmektedir.

Rinoplasti burun ameliyatı sonrası kaç gün yatılır?

Burun estetiği operasyonundan sonra hastanede kalma süresi, operasyonun kapsamına ve hastanın durumuna göre değişir. Doktorunuzun muayenesi ardından netleşecek olan bu durum için doktorunuz tarafından aksi bildirilmediği sürece ortalama olarak 1 gün sürer. Yani burun ameliyatı sonrası hastalar, en az 1 gün ile hastanede kalır ve bu süre içerisinde durumu takip edilir.

Burun ameliyatı sonrasında güneş ışınlarına maruz kalmak tehlikeli midir?

Burun ameliyatı sonrasında özellikle ilk 2 hafta güneşe doğrudan maruz kalmamak gerekir. Çünkü burun estetiği sonrası burun derisi iyileşme sürecinde burun derisi bir miktar incelme gösterecektir. Bu incelmenin iyileşme sürecinde doğrudan güneşe maruz kalmak istenmeyen güneş yanıklarına, kalıcı güneş lekelerine yol açabilir. Ayrıca doğrudan güneş ışığına maruz kalmak iyileşme sürecini de geciktirecektir. Bu sebeple burun ameliyatı yaptıran kişilerin güneşe maruz kalmamaya ilk 2 hafta dikkat etmesi, daha sonraki süreçte şapka gibi materyallerle burun kısmına gelecek güneş ışığını kesmesi, sonraki süreçlerde ise güneş kremi kullanımına dikkat etmesi gereklidir.

Rinoplasti burun ameliyatı sonrası kaç gün dinlenmeli?

Burun ameliyatı hakkında araştırma yapan birçok kişinin en çok merak ettiği konulardan biri de burun estetiği sonrası iyileşme sürecinin ne kadar süre devam ettiğidir. Bu sorunun cevabını tam olarak söylemek her ne kadar mümkün olmasa da ortalama bir dinlenme süresinden bahsedilebilir. Ameliyat sonrası tam olarak iyileşme gerçekleşmesi uzun sürse de ortalama 10 gün içerisinde yüzdeki ödem oldukça azalır. Ameliyat sonrası ilk iki gün oluşan kızarıklıklar 3. günden itibaren azalmaya başlar. Eğer morluklar oluştuysa bu morlukların iyileşmesi ortalama olarak 2 hafta sürer.  Burnun tam olarak şeklinin oturması 1-2 seneyi bulur fakat ortalama olarak 1 hafta sonra kişiler günlük aktivitelerine geri dönebilirler.

Burun estetiği sonrası şişlikler ne kadar sürede iyileşir?

Estetik ameliyat sonrası burun çevresinde operasyon sebebi ile oluşan ve beklenen şişlikler oluşur. Bu şişliklerin oluşması beklenen bir durumdur. Şişliklerin iyileşmesi konusuna gelecek olursak öncelikle, ilk günlerde ani hareketler yapmamaya, ara ara burun çevresine buz uygulaması yapmaya, çok sert yiyecekler tüketmemeye ve sıvı tüketmeye dikkat edilirse iyileşme sürecinin hızlanacağı söylenebilir. Bu süreçte şişliklerin tamamen kaybolması yaklaşık 3 ay sürecektir. Fakat şişliklerin dışardan bakıldığında farkedilmeyecek seviyede inmesi ortalama olarak 15 gün sürer.

Burunda tampon varken nefes alınır mı?

Eski dönemlerde yapılan burun ameliyatları sonrasında iyileşme sürecinde kullanılan tamponlar sargı bezlerinin sıkıştırılarak sarılmasıyla hazırlanıyor ve burun deliklerine yerleştiriliyordu. Hal böyle olunca burnun iyileştiği bir haftalık süreç içerisinde bu sargı bezinden hazırlanan tamponlar bunun iç kısmında bulunan dokulara yapışıyordu. Yaşanan bu durumla birlikte iyileşme sonrası bu tamponlar çıkarılırken bazı kanamalar meydana geliyordu. Ayrıca tamponların sıkıca hazırlanmasından dolayı hastalar bu tamponlar çıkarılana kadar burunlarından nefes alamıyor ve ortalama bir haftalık bir süre boyunca ağızlarından nefes alıyorlardı. Fakat bu durum gelişen teknoloji ile değişti ve sargı bezleri ile hazırlanan bu sıkı tamponlar yerini silikon ve delikli, çıkarma sırasında yoğun kanamaya neden olmayan ve iyileşme süresi boyunca hastaların burundan da nefes almasına izin veren silikon tamponlara bıraktı. Özetle yeni nesil burun tamponları sayesinde hastaların iyileşme sürecinde burun yolu ile nefes almalarının önünde hiçbir engel kalmadı.

Kemerli burun neden olur?

Burun estetiği yaptırmak isteyen birçok kişi için estetik ihtiyacı sebeplerinden biri de kemerli bir burna sahip olmalarıdır. Bu sebeple öncelikli olarak merak edilen sorulardan biri de kemerli burna sahip olmanın nedenidir. Aslında kemerli burun yapısı genetik sebeplerle oluşabilir. Yani doğuştan, genetik aktarım sebebi ile kemerli bir burna sahip olunabilir. Bunun yanında burna alınan darbeler sonucu da kemerli bir burun yapısı oluşabilir. Bu görüntü çoğunlukla estetik olarak güzel görünmediği için estetik operasyon ihtiyacı doğar kanısı aslında yanlış bir kanıdır. Çünkü kemerli bir burun sadece görünüm açısından değil işlevsel acısan da bazı problemlere yol açabilir. Örneğin kemer sebebi ile kişilerin nefes alışı da zorlaşabilir.

Burun estetiği yaptıranlar

Rinoplasti veya burun estetiği ameliyatı sadece yüz estetiği olarak düşünülmemelidir. Nefes almakta zorluk çeken kişiler, yaşamın ileriki evreleri için öngörülen nefes zorluğunu yaşayabilecek kişiler de rinoplasti ameliyatı yaptırabilir. Bunun dışında estetik amaçlı olarak rinoplasti ameliyatı yapılabilir.

NOT : Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

ŞİMDİ DOKTORUMUZLA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!

Rinoplasti hakkında sizden gelen sorular ve yorumlar


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *